Blomkålssuppe

Klik for større foto

 

Blomkålssuppe

En dejlig varm suppe, som er enkel at lave. Og utrolig velsmagende. Dejlig en kold efterårsdag.

Det skal du bruge :

1 blomkålshoved (ca. 600 g)
25 g smør
1 l hønsebouillon
1 knust laurbærblad
1 dl fløde 9 %
Salt og friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
½ tsk reven muskatnød
Evt. lidt kørvel

Tilbehør: Et godt brød

Sådan gør du :

Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter, uden at de tager farve.

Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær og fløde, og lad blomkålen koge ved lav varme under låg i 15-20 minutter.

Blend din blomkålssuppe, og hæld den tilbage i gryden. Varm den igennem, og smag til med krydderier. Server lidt kørvel på toppen af din blomkålssuppe sammen med et godt brød.