Chokoladetærte med rigtig chokolade
En lækker chokoladetærte, som ikke smager af pap.
Det skal du bruge :
Tærtedej:
90 g smør
175 g hvedemel
2 æggeblommer
evt. lidt koldt vand
Desuden:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
4 spsk. stærk kaffe
3 æg
1 spsk. hvedemel
Pynt:
2 spsk. kakaopulver
50 g hvid chokolade
Sådan gør du :
1. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med æggeblommerne og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1⁄2 time. Rul dejen ud, og fór en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) med den.
2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og kaffe i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt.
Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver. Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn, og lav mønstre over tærten med den hvide chokolade, brug en ske eller en gaffel.